Devojka se žalila na bol u donjem delu leđa, pa otišla kod lekara: Kad je saznala jezivu dijagnozu ostala u šoku
Aleks Mekgilivrej, Foto: Printscreen/facebook/alex.macgillivray.984

MISLILA DA NIJE NIŠTA STRAŠNO

Devojka se žalila na bol u donjem delu leđa, pa otišla kod lekara: Kad je saznala jezivu dijagnozu ostala u šoku

Aleks Mekgilivrej (26) dugo vremena je osećala bol u kukovima i donjem delu leđa zbog čega je počela da se bavi jogom i pilatesom ne sluteći da sa njom nešto ozbiljnije nije u redu

Objavljeno:

Aleks Mekgilivrej (26) dugo vremena je osećala bol u kukovima i donjem delu leđa zbog čega je počela da se bavi jogom i pilatesom ne sluteći da sa njom nešto ozbiljnije nije u redu.

Nažalost, joga i pilates nisu su je oslobodili bolova, a da zlo bude veće ubrzo je počela da pati od nadutosti i problematične stolice zbog čega je zakazala pregled kod svog lekara opšte prakse. Pošto su svi njeni simptomi ukazivali na upalu slepog creva, lekar ju je uputio na dalja ispitivanja nakon kojih su otkrili da boluje od raka jajnika.

Aleks trenutno prolazi kroz ciklus hemoterapije i želi da apeluje na sve žene da idu na redovne preglede, potogovo na ode koje imaju nesvakidašnje simptome.

"Uvek sam znala da su mi kukovi zategnuti, što mi je uzrokovalo bolove u donjem delu leđa pa sa počela sam da radim jogu i pilates. Međutim, pošto mi se stanje pogoršalo umesto poboljšalo, odlučila sam da odem lekaru. U početku sam ignorisala simptome, nisam mnogo razmišljala o tome. Ali kada sam počela da osećam jako nadimanje, što je za mene zaista čudno, shvatila sam da je možda nešto ozbiljnije u pitanju. Moj stomak je bio naduvan, izgledala sam i osećala sam se kao da sam trudna. Svi su mi govorili 'oh, nadimaš se, možda je IBS', ali ja sam rekla da mi je to ipak, stvarno čudno," isprilčala je Aleks pa dodala:

"Imala sam i zatvor, što nikada ranije nisam. Nisam promenila ništa u ishrani, uključujući nedeljne večere u pabu, tako da sam drugog dana od konstipacije otišla kod lekara. Rekla sam im svoje simptome, mislili su da imam upalu slepog creva, pa su me poslali pravo u bolnicu," kaže Aleks, prenosi Mirror.

Nakon CT skenera, ultrazvuka i analize krvi, koje su joj sproveli u bolnici "Wrexham Maelor" u Rekhamu u Velsu, otkrili su joj dva pozamašna tumora jajnika. Tri meseca od dijagnoze, Aleks i dalje ide na hemoterapije nadajući se da će na kraju tretmana uspeti da sačuva oba svoja jajnika i pritom ostane plodna kako bi mogla da zasnuje porodicu sa svojim verenikom Džejmsom Inglbi-Džonsonom (27).

"Bilo je to skoro kao šoping, od radosti zbog veridbe do slomljenog srca zbog dijagnoze raka jajnika. Džejms me je zaprosio posle moje eksplorativne kiretaže, sve je isplanirao pre nego što sam se razbolela, nisam ni slutila da će to biti nešto čemu se zaista treba radovati i videti svetlo na kraju tunela," ispričala je Aleks pa dodala:

"Nadam se da će hemoterapijska terapija da ubije rak bez ikakve potrebe za operacijom. Tip raka koji imam je izuzetno redak kod žena, tipičniji je za muškarce sa rakom testisa. Ako ga dobijete, obično je to pre nego što napunite 30 godina."

Povedena svojim nesvakidašnjim iskustvom, Aleks apeluje na sve koji imaju neobične simptome da odu na pregled.

"Imala sam sreće, dobila sam "najbolji" rak jajnika koji možete da imate jer se obično ovaj tip se dijagnostikuje tek kasnije," zaključila je Aleks.

Bonus video:

03:23

STEVAN PROSLAVIO 100. ROĐENDAN! Najstariji čitalac Kurira oslobodio decu iz ustaškog logora, preživeo rak grla, infarkt i koronu

(Espreso/Kurir/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.